ГоловнаЕкономікаБізнес

"Перша приватна броварня" залучила інвестиції ЄБРР

Виробник пива має намір збільшити капітал і запустити нову пакувальну лінію

"Перша приватна броварня" залучила інвестиції ЄБРР
Фото: facebook.com/PershaPryvatnaBrovarnia

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) стане основним джерелом акціонерних інвестицій для компанії "Перша приватна броварня" - незалежного українського виробника пива, що знаходиться у Львові. 10 мільйонів доларів США будуть спрямовані на поповнення власних обігових коштів компанії і капітальні витрати, повідомляє УНН.

"Ця інвестиція з боку ЄБРР та інших акціонерів створює нові можливості для розвитку нашої компанії: ми збільшимо оборотний капітал і запустимо нову пакувальну лінію", - зазначив засновник і головний акціонер компанії "Перша приватна броварня" Андрій Мацола.

"Ми високо цінуємо підтримку з ЄБРР, головного міжнародного фінансового інвестора в Україні. Таке партнерство створює основу для стабільного розвитку нашого бізнесу", - додав він.

"ППБ працює з нами з 2008 року, коли на виробництві компанії впровадили низку конструктивних інновацій у сфері енергозбереження в контексті нашої Програми підвищення енергоефективності України. "Перша приватна броварня" є еталоном прозорості і зразком європейського ставлення до бізнесу. ЄБРР та інші українські та міжнародні акціонери раді підтримати розвиток і зростання цього перспективного українського підприємства", - зазначив директор ЄБРР в Україні Шевка Акунер.

"Перша приватна броварня" створена 2004 року родиною Андрія Мацоли, залишалася виключно сімейним бізнесом до січня 2012 року.

2012 року відбулося злиття компанії з ПБК "Радомишль", що належав міжнародній групі OASIS CIS, яка спеціалізується на виробництві пива і безалкогольних напоїв у 6 країнах. 30% акцій OASIS CIS належать Європейському Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) і німецькому пивному концерну Oettinger. Контрольним пакетом OASIS CIS володіють 4 керуючі партнери компанії: громадяни США, Ізраїлю, Великобританії та Росії.

У результаті злиття "Перша приватна броварня" сьогодні управляє 2 пивоварнями - у Львові та в Радомишлі сумарною потужністю 2 млн гл пива на рік. Найбільшим акціонером компанії і її СЕО є українець Андрій Мацола, другий за величиною пакет належить ЄБРР. Інші акції розподілено між концерном Oettinger і керуючими партнерами групи OASIS.

ЄБРР - найбільший фінансовий інвестор в Україні. Станом на 1 липня 2014 року банк інвестував майже €9,2 млрд (11,5 млрд дол. США) на впровадження 329 проектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram