ГоловнаЕкономікаФінанси

У збанкрутілому Інпромбанку викрали 290 млн гривень НБУ

Гроші на порятунок банку вивели на рахунки фіктивних фірм

У збанкрутілому Інпромбанку викрали 290 млн гривень НБУ
Фото: Макс Левин

Посадові особи збанкрутілого у 2011 році Інпромбанка допомогли викрасти 293 млн грн кредитних коштів, які виділялися Національним банком на рефінансування установи.

Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури.

За її даними, працівники банку перераховували грошову допомогу Нацбанку фіктивним підприємства, в результаті чого кошти осіли на рахунках у невстановлених осіб.

В рамках справи співробітники прокуратури разом з СБУ провели кілька обшуків, в результаті яких вилучили копії документів, ноутбуки, електронні носії інформації, а також золоті злитки і коштовні монети. Тільки під час останнього обшуку, який провели у колишнього працівника банківської установи, правоохоронці вилучили п'ять золотих злитків вагою 0,5 кг та понад 20 цінних монет.

Службою безпеки України ведеться розслідування за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що харківський Інпромбанк збанкрутував наприкінці 2011 року, коли Нацбанком керував Сергій Арбузов. А на початку 2012 року його вирішили ліквідувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram