ГоловнаЕкономікаБізнес

Український лоукост відкриває рейс з Києва до Москви

Квиток на літак до столиці Росії коштує менш ніж 500 гривень

Український лоукост відкриває рейс з Києва до Москви
Фото: exyuaviation.blogspot.com

Бюджетна авіакомпанія Wizz Air Україна з 30 вересня відкриває рейс за маршрутом Київ - Москва (аеропорт "Внуково").

Як сказано в повідомленні компанії, ціна квитків стартуватиме з 479 грн в один бік. Літаки виконуватимуть рейси з Києва до Москви тричі на тиждень: спочатку по вівторках, четвергах і суботах, а починаючи з 27 жовтня - по понеділках, середах і п'ятницях.

Гендиректор авіакомпанії Акош Буш заявив, що авіакомпанія отримала дозвіл від української авіаційної влади на виконання рейсу в Москву ще рік тому і весь цей час домагалася дозволу російської авіаційної влади.

До початку конфлікту між Україною і Росією маршрут Київ - Москва був найважливішим і найзавантаженішим для України. Буш розраховує, що незабаром політична ситуація стабілізується й обсяги пасажиропотоку між Києвом і Москвою знову зростуть.

Він додав, що Wizz Air Україна має дозвіл української влади на рейс Київ - Санкт-Петербург, але компанія не починає роботу в цьому напрямку через цінову політику пітерського аеропорту. При цьому він не виключив, що за результатами роботи рейсу Київ - Москва можуть відкрити рейси в інші російські міста.

Зараз Wizz Air Україна оперує двома літаками Airbus А-320. Навесні цього року вона відмовилася від запуску цілої низки міжнародних маршрутів і віддала материнській компанії два борти у зв'язку з падінням попиту на авіаперевезення в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram