ГоловнаЕкономікаБізнес

Французька компанія відмовилася від російського вугілля

Партію вугілля не прийняли, ймовірно, через санкції, які вводять проти Росії

Французька компанія відмовилася від російського вугілля
Фото: www.dtek.com

Французька компанія EDF Trading відмовилася від російського термального вугілля компанії ТОВ "Вугільна компанія "Заречная", що входить у п'ятірку найбільших російських експортерів вугілля.

Одну або кілька партій панамакс французи не прийняли, ймовірно, через санкції, які вводять проти Росії, повідомляє "Центр транспортных решений" з посиланням на Platts.

Торговий підрозділ ТОВ "Вугільна компанія "Заречная" знаходиться в Швейцарії, в Лугано, це компанія CCZ Trade SA, яка торік у лютому повідомила про підписання 6-річного контракту з EDF Trading на постачання 11,2 млн тонн термального вугілля.

Спотові ціни на це вугілля в Європі істотно зросли на хвилі побоювань санкцій ЄС проти Росії, що вводяться у зв'язку з українсько-російською кризою і збитим малайзійським Boeing 777. Європейські торговці вугіллям не бачать великих проблем для Європи в разі істотного обмеження поставок російського вугілля, оскільки "у світі немає його нестачі і, швидше за все, при обмеженні російських поставок вугілля піде в Європу з інших регіонів".

У першому кварталі поточного року країни ЄС імпортували 10,2 млн тонн російського термального вугілля, на 9% більше, ніж за аналогічній період торік.

"Заречная" має частку у вугільному терміналі у Вентспілсі (Латвія) потужністю 6 млн тонн на рік. 90% вугілля "Заречной" йде на експорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram