ГоловнаЕкономікаФінанси

Російські банки в Україні втратили половину депозитів, - S&P

Агентство припускає, що державі доведеться докапіталізувати банки

Російські банки в Україні втратили половину депозитів, - S&P

Відтік депозитів фізосіб з українських банків у січні-травні становив 20%, при цьому банки з російським капіталом втратили понад 50% депозитів.

Таку оцінку наводить рейтингове агентство Standard & Poor's, пише УНІАН. "Темпи вилучення депозитів знизилися в центральних і західних областях України, але зросли на сході країни. На кінець травня відтік депозитів з банківської системи перевищив 20% роздрібних депозитів. Російські банки втратили понад 50% депозитів", - сказано в повідомленні агентства.

S&P нагадує, що Національний банк надав деяким банкам екстрену підтримку ліквідності та дозволив їм використовувати державні цінні папери та кредити приватного сектору в якості забезпечення. Також в рамках програми Міжнародного валютного фонду проводиться незалежне стрес-тестування 35 найбільших банків.

"Ми очікуємо, що участь держави в збільшенні капіталізації банків може виявитися значнішою, ніж було заплановано (1% ВВП), якщо після проведення аналізу стійкості банків обсяг інвестицій приватних акціонерів буде менше від очікуваного", - прогнозує S&P.

Нагадаємо, що з 15 найбільших українських банків чотири контролюються російськими акціонерами - Промінвестбанк, Ощадбанк Росії, Альфа-Банк і ВТБ Банк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram