ГоловнаЕкономікаБізнес

Колишній головний архітектор Києва звинуватив свого бізнес-партнера у рейдерстві

У Бабушкіна відбирають бізнес-центр

Колишній головний архітектор Києва Сергій Бабушкін звинувачує в рейдерстві свого бізнес-партнера - росіянина.

"Що розповісти, в принципі тема цікава, тому що повчальна для людей, які ведуть бізнес. Життя змусило мене, я чотири роки мовчав, боровся наодинці, звертався в суди. Слово "рейдерство" було незрозумілим поняттям для мене до певного часу. Ці речі готуються, тема серйозна. Мій найближчий друг, він росіянин, я сам із Росії, 30 років працюю в Україні. Створили компанію на двох. Успішно створили якісь речі. Те, що ми почали, - в це ніхто не вірив. Потім він вирішив, що все його. Почалися питання: підпиши документ під чесне слово. Ми довіряли один одному", - розповів Бабушкін в ефірі Еспресо.TV.

Раніше власники та трудовий колектив ТОВ "Ліра-2000" звернулися з відкритим листом до президента Петра Порошенка з проханням втрутитися в ситуацію, що виникла навколо підприємства та будівлі, де розташовано його офіс.

Вони звинуватили в рейдерстві громадянина Російської Федерації Ігоря Бобнєва, який у змові з певними посадовими особами та представниками судової влади захопив цілу низку об'єктів, застосовуючи шахрайські методи (підроблення документів, що вже доведено офіційною експертизою Київського інституту незалежних судових експертиз). Так, шляхом таємного збільшення розміру статутного капіталу, відібрано власність та корпоративні права у Бабушкіна, наголошується в листі трудового колективу.

На думку працівників "Ліри-2000", гіркою іронією долі є той факт, що рейдер з двома російськими паспортами в кишені намагається позбавити права власності на об'єкт (бізнес-центр "Ліра-2000") чоловіка, "який не тільки законно ним володіє, фінансував будівництво, брав і виплачував кредити, але і розробляв цей комплекс", - пана Бабушкіна. У нього зараз намагаються відібрати не лише майно, а й права інтелектуальної власності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram