ГоловнаЕкономікаДержава

"Укртрансгаз": вибух на газопроводі не вплине на транзит (оновлено)

У Міненерговугілля підозрюють теракт

"Укртрансгаз": вибух на газопроводі не вплине на транзит (оновлено)
Фото: страница на facebook Ореста Олийныка

Оператор газотранспортної системи України компанія "Укртрансгаз" повідомила, що надзвичайна ситуація, яка сталася на магістральному газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" (с. Красне, Полтавської області), не впливає на транзит природного газу до країн Європи.

Як наголошується на сайті компанії, розгерметизація магістрального газопроводу із загорянням була виявлена о 14.20.

З 15:00 до 16:00 були проведені роботи з локалізації ділянки пошкодженого газопроводу. Жертв і постраждалих немає.

Станом на 16.15 полум'я загасили.

Пошкоджена ділянка газопроводу перекрита на компресорних станціях з двох боків. Перекрита відстань становить близько 20 км. Потік газу переведено на паралельну нитку газопроводу. Охоронна зона кожної нитки становить близько 250 м.

"Таким чином, завдяки конструктивним особливостям української газотранспортної системи та відпрацьованим протоколам реагування, ПАТ "Укртрансгаз" оперативно впорався з надзвичайною ситуацією і продовжує забезпечувати як безперебійне постачання газу споживачам України, так і транзит до країн Європи", - сказано в повідомленні.

Причини виникнення пошкодження газопроводу з'ясовують слідчі органи.

Видання Insider з посиланням на прес-службу Міненерговугілля повідомляє, що розгерметизація трубопроводу діаметром 1400 міліметрів сталася на глибині 2 метри. Останнє може свідчити на користь версії про теракт на газопроводі.

Нагадаємо, у травні на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород в Івано-Франківській області влаштували три вибухи, які, на щастя, не завдали серйозної шкоди. Слідство кваліфікувало подію як теракт.

"Уренгой-Помари-Ужгород" магістральний експортний газопровід. Поєднує газові родовища півночі Західного Сибіру з Ужгородом. Далі газ транспортується кінцевим споживачам у Центральній і Західній Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram