ГоловнаЕкономікаДержава

Україну потрібно переводити на економіку знань, - Кейсі

Американська торгова палата назвала шляхи реформування української економіки

Україну потрібно переводити на економіку знань, - Кейсі
Фото: Макс Левин

Україну потрібно переводити не експортну економку й економіку знань.

Про це заявив президент Американської торгової палати в Україні Бернард Кейсі на ІV Національному експертному форумі "Від революції до нової країни", організованому Інститутом Горшеніна.

Він назвав п'ять основних напрямків реформування.

"Перше - це сільське господарство, збільшення експорту від 50 тонн млн зерна на рік до 100 млн тонн... Потрібно переводити Україну на економіку знань й експортну економіку. Це можливість переводити Україну від "хлібного кошика" світу до експорту іншої сільськогосподарської продукції: свинини, курятини тощо", - зазначив Кейсі.

Також він заявив, що важливими та перспективними галузями є авіабудування й аерокосмічна конструкція. Це може принести мільйонний прибуток, вважає президент американської торгової палати.

Третє - це співпраця країни з бізнесом у розвитку інфраструктури.

"Четверте - велика приватизація державних компаній. Але водночас їх модернізація та збільшення кількості робочих місць. Розвиток малого та середнього бізнесу. Щоб Україна розвивалася, потрібно розвивати ці сегменти ринку", - заявив Кейсі.

"Наступне питання, як співпрацювати з Росією на тлі конфлікту з нею? Ми, Американська торгова палата в Україні, за деескалацію конфлікту в Україні. Ми хочемо відновити співпрацю між усіма сторонами конфлікту", - підкреслив президент Американської торгової палати в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram