ГоловнаЕкономікаБізнес

Прокуратура наполягає на незаконності приватизації "Донбасенерго"

Держава програла суд першої інстанції

Прокуратура наполягає на незаконності приватизації "Донбасенерго"
Славянская ТЭС, входящая в состав Донбассэнерго
Фото: nik.dn.ua

Окружний адміністративний суд Києва 13 травня підтвердив законність приватизації 60,8% акцій енергогенеруючої компанії "Донбасенерго", які минулого року продали донецькому бізнесмену Ігореві Гуменюку.

Згідно з рішенням суду, Генпрокуратурі повністю відмовлено в задоволенні позову про визнання приватизаційного конкурсу та його результатів недійсними.

Утім, прокуратура Києва це рішення вже оскаржила. У повідомленні прес-служби відомства сказано, що в суді прокурор довів, що приватизація зазначеного державного пакета акцій була здійснена з істотними порушеннями вимог законодавства, проте Окружний адмінсуд відмовив у задоволенні позовних вимог.

Нагадаємо, що компанія "Енергоінвест Холдинг", яка належить Гуменюку, придбала 60,8% акцій "Донбасенерго" в серпні минулого року за 719 млн грн.

"Донбасенерго" виробляє електричну енергію на Старобешівській і Слов'янській теплоелектростанціях, розташованих у Донецькій області. Загальна потужність енергоблоків компанії становить 2820 МВт. Компанія також забезпечує теплом місто Миколаївку (Слов'янський район) і селище Новий Світ (Старобешівський район), де розташовані станції.

Варто зазначити, що Гуменюк відомий як колишній власник Межигір'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram