ГоловнаЕкономікаДержава

Україна згодна купувати російський газ по $326

Єврокомісія запропонувала встановити тимчасову ціну на паливо для "Нафтогазу"

Україна згодна купувати російський газ по $326
Андрей Коболев
Фото: zn.ua

Україна готова купувати російський газ за тимчасовою ціною на рівні $326 за тис. куб. м, заявив голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв.

"Україна погодиться на проміжну ціну $326", - сказав він і додав, що така ціна може бути встановлена на деякий час, поки Україна і Росія остаточно не домовляться про ціну на газ.

Ціна в $326 за тис. куб. м була запропонована Єврокомісією та є середньою між пропозицією України ($268 за тис. куб. м) і Росією ($385 за тис. куб. м).

Окрім того, за словами голови правління, Україна готова оплатити борг за газ за умови встановлення проміжної ціни на рівні $326.

Втім, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан вже встиг заявити, що російська сторона відхилила запропоновану Єврокомісією проміжну ціну газу. За словами міністра, позов до Стокгольмського арбітражу - це єдиний спосіб вирішити спір між "Нафтогазом" і "Газпромом", якщо Росія не погодиться на перегляд контракту.

Нагадаємо, що напередодні глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив про те, що Росія більше не переноситиме терміни переведення "Нафтогазу" на передоплату. Якщо в понеділок, о 9:00 за київським часом, на рахунку "Газпрому" не буде $1,951 млрд від "Нафтогазу", поставки газу в Україну припиняться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram