ГоловнаЕкономікаБізнес

"Київстар" нав'язав абонентам платну послугу автопоповнення рахунків

Мобільний оператор вирішив заробити на забудькуватості клієнтів

"Київстар" нав'язав абонентам платну послугу автопоповнення рахунків
Фото: delo.ua

Мобільний оператор "Київстар" нав'язав своїм абонентам, які використовують старі недорогі тарифи "З нами краще", "Найкращий", "Прості Речі", "29", платну послугу автоматичного поповнення грошей "Автоматичні Екстра Гроші".

Як повідомляє "Капитал", коли ліміт вичерпується і залишок на рахунку становить менш ніж гривню, абоненти цих тарифних планів отримують послуги і кредит автоматично. Плата за користування послугою становить від 1 до 10 грн залежно від суми екстра-грошей (від 5 до 50 грн).

Відключитися від нав'язаної послуги можна, відіславши запит *117*8#. Перевірити, чи під'єднано послугу, можна за допомогою запиту *117*6#.

Варто зазначити, що таку послугу мають і конкуренти. Компанія МТС 20 грн на рахунок у рамках послуги "Гроші на замовлення" пропонує за 2 грн. Але автоматично вона не під'єднується.

За словами директора з корпоративних зв'язків "Київстару" Михайла Шуранова, послугу ввели, щоб клієнти зайвий раз не надсилали запити на активацію послуги і не витрачали час на поповнення.

Нагадаємо, "Київстар" 2013 року отримав прибуток у розмірі 6,24 млрд грн (до вирахування податків, відсотків і амортизації, EBITDA), що більш ніж на 600 млн грн гірше від показника 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram