ГоловнаЕкономікаБізнес

Кличко згоден будувати трамвайну гілку на Троєщину замість метро

Мер вважає, що пропозиція голови КМДА вигідніша

Кличко згоден будувати трамвайну гілку на Троєщину замість метро
Фото: Виталий Головин

Мер Києва Віталій Кличко погодився з пропозицією голови КМДА Володимира Бондаренка будувати гілку швидкісного трамвая на Троєщину, а не метро.

Про це він сказав в ефірі ТРК "Київ", повідомляє прес-служба "УДАРу".

"Я провів багато зустрічей на Троєщині, обговорюючи питання будівництва лінії метро. Для запуску Подільського мосту потрібно 4,5 млрд гривень. Для запуску метро - ще 18 млрд. Є пропозиція запустити через цей міст швидкісний трамвай, вартість якого буде набагато нижчою, що дасть можливість мешканцям Троєщини безперешкодно дістатися до центру міста", - сказав мер.

За словами Кличка, завершення будівництва Подільського мосту в Києві вимагає ще 4,5 млрд гривень, і з достатніми обсягами фінансування міст можна буде здати в експлуатацію через 1,5-2 роки.

Мер також додав, що Києву потрібно відходити від використання маршруток, віддаючи перевагу автобусам і тролейбусам, які можуть перевозити більшу кількість пасажирів.

Нагадаємо, в КМДА вважають, що спочатку потрібно побудувати трамвайну гілку на Троєщину, а в перспективі - замінити її метрополітеном. За її даними, побудувати трамвайну гілку через Дніпро можна вже через 2-3 роки, а коштувати вона буде майже в 7 разів менше, ніж гілка метро.

У міськадміністрації заявили, що від перспективи прокласти підземку на Троєщину ніхто не відмовляється. Тому перед розробниками стоїть технічне завдання спроектувати трамвайну лінію так, щоб надалі, з порівняно незначними змінами, переобладнати її під потреби метрополітену.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram