ГоловнаЕкономікаДержава

Єврокомісія перерахує Україні 500 млн євро 17 червня

Єврокомісія позичила 500 млн євро для України на ринках капіталу

Єврокомісія перерахує Україні 500 млн євро 17 червня

Єврокомісія 17 червня перерахує Україні 500 млн євро в рамках програми європейської макрофінансової допомоги. Відповідне рішення було прийнято Єврокомісією від імені ЄС сьогодні, 10 червня, повідомляє УНІАН.

Єврокомісія сьогодні позичила 500 млн євро на ринках капіталу для фінансування першого траншу кредиту Україні згідно з новою програмою макрофінансової допомоги.

"Фінансування було збільшено шляхом квітневого випуску 10-річних облігацій ЄС у розмірі 2,6 млрд євро, що збільшило його до 3,2 млрд євро. Виручка від сьогоднішньої операції буде виділена Україні 17 червня, яке є остаточною датою розрахунків операції", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 травня Україна і Європейський Союз підписали меморандум про виділення нашій країні кредиту в розмірі 1 млрд євро, який виділятиметься двома траншами по 500 мільйонів євро і погашатиметься протягом 15 років.

У березні ЄС прийняв рішення про виділення Києву допомоги у розмірі 11 млрд євро, з яких 1,6 млрд євро - кредити, 1,4 млрд євро - допомога, Європейський банк реконструкції та розвитку надасть 5 млрд євро, а ще 3 млрд надійдуть від Європейського інвестиційного банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram