ГоловнаЕкономікаДержава

У Медведєва радять Україні сплатити борг за газ, а не погрожувати судом

Якщо борг не погасять протягом встановленого терміну, Україну переведуть на попередню оплату газу

У Медведєва радять Україні сплатити борг за газ, а не погрожувати судом
Фото: rambler.ru

Україна має сконцентруватися на реальному погашенні боргу за газ, а не на судових погрозах; якщо борг не погасять вчасно, йтиметься про перехід на передоплату.

Про це заявила прес-секретар російського прем'єра Наталія Тімакова, пише РИА Новости. "Уряд РФ виходить із того, що наші українські партнери повинні, перш за все, концентруватися не на судових погрозах, а на реальному поверненні наявного боргу", - заявила Тімакова.

"Якщо ж борг не буде погашено протягом встановлених термінів, мова піде не про перспективу судових позовів, а про конкретний перехід на систему попередньої оплати газу", - зазначила вона.

Нагадаємо, в п'ятницю в.о. прем'єр-міністра України Арсеній Яценюк заявив, що Україна завершила підготовку позову до Стокгольмського арбітражу про перегляд газового контракту з РФ, погасивши частину боргу в розмірі 786 мільйонів доларів.

Голова російського уряду Дмитро Медведєв заявив, що Москва чекає на підтвердження платежу, не виключивши, що в разі оплати боргу "Газпром" перенесе введення авансових платежів.

Як повідомляли, 30 травня в Берліні пройшла чергова тристороння зустріч з приводу газу у форматі Росія-Україна-ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram