ГоловнаЕкономікаБізнес

Статки Олександра Януковича за півроку скоротилися в 6,5 разу

100 найбагатших українців за рік утратили $13 млрд

Статки Олександра Януковича за півроку скоротилися в 6,5 разу
Фото: glavcom.ua

Син колишнього президента Віктора Януковича Олександр у рейтингу найбагатших українців, за версією журналу Forbes, цього року посів лише 87 місце зі статками 78 млн, тоді як минулого року він був 59-м зі статками $187 млн.

Ба більше, усього півроку тому, восени 2013 року, в рейтингу найбагатших жителів Донецька Олександр Янукович був другим із показником $510 млн.

Очолює рейтинг українських товстосумів, як і раніше, Рінат Ахметов. Однак його статки за рік поменшали з $15,4 млрд до $11,2 млрд. За Ахметовим, як і рік тому, йде Віктор Пінчук, капітал котрого також скоротився - з $3,8 млрд до $3 млрд.

На третє місце вийшов співвласник ПриватБанку Геннадій Боголюбов, якому, попри загальну тенденцію, вдалося не скоротити, а наростити свої статки - із $1,7 до $2 млрд. Його бізнес-партнер дніпропетровський губернатор Ігор Коломойський втратив одну позицію і став четвертим із капіталом $1,8 млрд. Рік перед тим він становив $2,4 млрд.

Замикає першу п'ятірку нардеп від Партії регіонів Вадим Новинський, чий статок за рік зменшився з $1,9 до $1,4 млрд.

До мільярдерів, за версією видання, також належать новообраний президент Петро Порошенко ($1,3 млрд), власник агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк ($1,3 млрд), позафракційний нардеп Костянтин Жеваго ($1,1 млрд) і "регіонал" Сергій Тігіпко ($1 млрд).

Десяте місце - в колишнього власника ФК "Металіст" Олександра Ярославського з $932 млн.

11-м став колишній мер Києва Леонід Черновецький з $675 млн. Донецький губернатор Сергій Тарута - на 17 місці з $479 млн, бізнесмен Дмитро Фірташ - на 19-му з $400 млн, "регіонал" Борис Колесников - на 29-му з $271 млн.

Сукупні статки першої сотні рейтингу склали $42 млрд, тоді як рік перед тим - $55 млрд. Поріг входження до рейтингу цього року становив лише $51 млн (Ірина Мірошник, власник корпорації "Укрпластик"), тоді як 2013 року - $74 млн (Олександр Лещинський, хлібопекарська група Lauffer).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram