ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк висунув ультиматум "Газпрому"

"Нафтогаз" готовий йти до суду

Яценюк висунув ультиматум "Газпрому"
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр Арсеній Яценюк повідомив, що 29 травня закінчується термін доарбітражного врегулювання спору між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом".

"Якщо до 29 травня між "Нафтогазом" і "Газпромом" не буде підписано угоди згідно з передарбітражними вимогами, яку Україна відправила майже місяць тому, - ми будемо зустрічатися з "Газпромом" у Стокгольмі в суді", - заявив він на засіданні уряду, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Росія не зробила жодного кроку для врегулювання цього спору. Часу не залишилося", - додав він.

"Моя позиція з цього приводу є незмінною. Ми готові заплатити за придбаний газ. Тільки треба підписати документи для того, щоб заплатити за зобов'язаннями", - підкреслив Яценюк.

Окрім того, підкреслив Арсеній Яценюк, Росія повинна дати відповідь з питання повернення Україні 2,2 мільярда кубічних метрів газу,  які Росія вкрала через "Чорноморнафтогаз" на території Автономної Республіки Крим".

Яценюк висловив сподівання, що угода між "Нафтогазом" і "Газпромом" буде підписана.

Нагадаємо, за підсумками тристоронніх переговорів у Брюсселі в понеділок в "Газпромі" заявили, що якщо Україна до  29 травня погасиь борг у розмірі $2 млрд, Росія вступить в переговори про ціну на газ.

Позиція ж України полягає в готовності погасити накопичену заборгованість, але тільки після підписання угоди про нову ціну на газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram