ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укртелеком" хоче тарифи, як у мобільних операторів

Компанія Ахметова пропонує скасувати регулювання її розцінок

"Укртелеком" хоче тарифи, як у мобільних операторів

"Укртелеком" має намір запропонувати чиновникам скасувати граничні тарифи на місцевий міський та сільський зв'язок.

Про це розповіли у компанії газеті "Капитал". За інформацією "Укртелекому", це питання обговорювалося на останньому круглому столі, який проводився Нацкомісією з регулювання зв'язку та інформатизації в середині квітня.

Голова компанії Олександр Баринов стверджує, що розцінки після скасування держрегулювання тарифів не підвищаться. "Ми не самогубці", - сказав він. Скасування регуляторних бар'єрів на ринку місцевої телефонії потрібне для того, щоб формувати тарифи на цей вид послуг за принципом мобільної телефонії.

"Зараз ми не можемо зробити ні пакетний тариф телефонії з IPTV, ні з інтернет-доступом, ні з мобільним зв'язком", - пояснив Баринов. На його думку, сьогодні голосова послуга стає лише додатковою до основної - передачі даних.

Окрім пакетних послуг, "Укртелеком" хоче диференціювати розцінки на голосовий сервіс у залежності від місця проживання абонента. Зараз, за словами Баринова, у компанії немає інструментів для утримання абонента більш низьким тарифом, так як у встановленого граничного тарифу є нижня планка.

Нагадаємо, зараз базовий граничний тариф на місцевий зв'язок для населення у місті становить 35 грн/міс., а у селі - 25,9 грн/міс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram