ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна весь російський газ зараз направляє у сховища

У ПСГ "Укртрансгазу" накопичили майже 11 млрд кубометрів

Україна весь російський газ зараз направляє у сховища
Фото: www.utg.ua

Україна, якій через тиждень можуть відключити російський газ, зараз активно накопичує його в підземних сховищах.

За інформацією асоціації європейських операторів ПСГ, зараз їх обсяг становить 10,9 млрд кубометрів газу. Таким чином, запаси в ПСГ "Укртрансгазу" з 1 квітня (коли закінчився опалювальний сезон) по 21 травня збільшилися на 51,1% (на 3,679 млрд куб. м), пише "Інтерфакс-Україна".

Заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Діденко раніше заявив, що у травні "Нафтогаз України" планує імпортувати близько 3,4-3,5 млрд куб. м російського газу, із розрахунку щодобових поставок у розмірі 114 млн куб. м. З урахуванням того, що середньодобове збільшення запасів у ПСГ у травні становить 112 млн куб.м, Україна цього місяця майже весь імпортований з Росії газ направляє в підземні сховища.

При збереженні такої інтенсивності закачування в червні країна акумулює запаси у 12 млрд куб. м.

Діденко також заявляв, що в літній період Україна може обходитися без імпортного природного газу і використовувати для власних потреб тільки газ поточного внутрішнього видобутку.

Нагадаємо, Росія заявила про готовність надати газову знижку Україні, якщо "Нафтогаз" виплатить борг, накопичений станом на 1 квітня, - $2,237 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram