ГоловнаЕкономікаБізнес

Кримські порти без України виявилися непотрібними

Перевалка вантажів з півострова практично не ведеться

Кримські порти без України виявилися непотрібними
Фото: kerch.ru.andrewkarpov.com

Кримські порти в умовах ізоляції від материкової України опинилися по суті непотребуваними. Тому мінтранс самопроголошеної республіки планує розвивати їх виключно під внутрішні потреби півострова.

Про це заявив глава відомства Юрій Шевченко агентству ИТАР-ТАСС.

Він пояснив, що розвиток портів як експортно-імпортних впирається в обмежену логістику. "Навіть якщо ми привеземо до Криму 90-100 млн тонн вантажів на рік, ми не зможемо вивезти всі ці вантажі далі в РФ по мосту", - сказав Шевченко.

Сьогодні перевантаження з півострова практично не ведеться, тому що порти перевантажували переважно вантажі України, а вантажне сполучення з нею по суті припинено.

Тому розвиток портових потужностей потребує, перш за все, їх підтримки в прийнятному стані. "А якщо завтра політична обстановка зміниться і відносини з Україною налагодяться, то тоді і порти можна розвивати", - сказав Шевченко.

Нагадаємо, кримська влада планує ліквідувати порти в Феодосії і Євпаторії.

Всього на території півострова розташовані сім морських портів: Керченський морський торговий порт, Керченський морський рибний порт, Феодосійський морський торговий порт, Ялтинський морський торговельний порт, Севастопольський морський торговельний порт, Севастопольський морський рибний порт, Євпаторійський морський торговельний порт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram