ГоловнаЕкономікаДержава

Денисова: російські пенсії в Криму виявилися нижчими від українських

Міністр заявила, що ветеранам ВВВ на півострові не надали допомогу

Денисова: російські пенсії в Криму виявилися нижчими від українських
Фото: Макс Левин

Міністр соцполітики Людмила Денисова стверджує, що російські пенсії для кримчан виявилися нижчими, ніж українські.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Укрінформу".

"У Пенсійному фонді Криму розпочався масовий перерахунок пенсій за російськими законами. З 556 тисяч уже порахували перші шість тисяч. Там просто шоковані, бо пенсії, за російським законом, для місцевих жителів виходять нижчими, ніж були раніше. Адже там спочатку автоматично підняли всі виплати на 25%. Сподівалися, потім перерахують і все збіжиться, а виявилося - ні. Ось вони зараз і думають, як зберегти пенсії хоча б у розмірах попередніх українських виплат. Адже потрібно в когось забрати, щоб віддати їм. Тому, знаєте, добре там, де нас немає", - сказала вона.

"Ще приклад. Місцева влада в Криму навіть не передбачила виплату одноразової допомоги ветеранам до Дня Перемоги. А в нас її практично вже всі отримали, крім кримчан. Ми готові її заплатити, але тільки на материковій частині України. Наш уряд зарезервував ці кошти, і ми зараз думаємо, як практично забезпечити їм цю виплату. Адже йдеться про інвалідів Великої Вітчизняної війни I, II і III груп, яким складно пересуватися. Нотаріат там не працює, тож довіреність виписати не можна", - заявила Денисова.

Нагадаємо, наприкінці березня президент Росії Володимир Путін підписав укази про підвищення зарплат бюджетників і пенсій у Криму та Севастополі. У них сказано, що кримським пенсіонерам установлюють додаткові щомісячні виплати у розмірі 25% від призначеної пенсії з 1 квітня, 50% - з 1 травня, 75% - з 1 червня і 100% - з 1 липня. Виплати будуть скасовані, коли пенсії перерахують відповідно до норм законодавства Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram