ГоловнаЕкономікаБізнес

Ольшанський: у Криму можливі проблеми з Інтернетом

Проблема пов'язана з ip-адресами на півострові

Ольшанський: у Криму можливі проблеми з Інтернетом
Фото: Макс Левин

У Криму можливі проблеми з Інтернетом через перереєстрацію місцевих провайдерів. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів Олександр Ольшанський, керівник холдингу Internet Invest Group.

"Проблема пов'язана з ip-адресами (унікальні мережеві адреси вузла в комп'ютерній мережі, - LB.ua) в Криму. Україна, як і Прибалтика, отримує адреси в Європі, в Амстердамі, в організації RIPE, а Росія - в Москві, в організації RIPN... Раніше в RIPE існувала проста процедура переуступки ip від однієї юрособи іншій. Роки чотири тому цю процедуру тимчасово заблокували через спекуляції на вторинному ринку адрес. І ось зараз вона знадобилася для Криму, адже там усі юрособи будуть змінюватися. Зараз є нова процедура і треба допомогти кримським компаніям через цю процедуру передати свої адреси філіям на материк", - пояснив Ольшанський.

В іншому разі постраждають близько 600 підприємств у Криму, яким потрібно буде перереєструватися, змінити печатки і, як наслідок, позбутися ip-адрес.

"Можлива величезна кількість наслідків. Інтернет може почати фільтруватися, може почати погано працювати, може подорожчати, може не працювати, може працювати по понеділках і не працювати по вівторках... Можливі різні ситуації", - сказав експерт.

Нагадаємо, 27 лютого 2014 року російські війська захопили парламент і уряд Криму, заблокували українських військових, встановили блокпости на дорогах і відключили українські телеканали. Росія спробувала виправдати окупацію українських територій результатами референдуму 16 березня 2014 року. Але світова спільнота не визнала зміни статусу Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram