ГоловнаЕкономікаБізнес

Екс-міністр промполітики очолив Запорізький залізорудний комбінат

Короленко повернувся з держслужби у промисловість

Екс-міністр промполітики очолив Запорізький залізорудний комбінат
Фото: zn.ua

Колишній міністр промполітики Михайло Короленко, який входив до складу Кабміну Миколи Азарова, 14 травня очолив правління Запорізького залізорудного комбінату.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру комбінату.

Короленко був міністром промислової політики з лютого 2013-го по лютий 2014 року. Зараз такої посади в уряді немає.

До цього Короленко працював на різних посадах у гірничорудній промисловості. З вересня 2010 року він був головою правління Південного гірничо-збагачувального комбінату, перед цим працював на керівних посадах на Центральному ГЗК, довго займав посаду начальника відділу виробництва, начальника управління виробництва структурного підрозділу гірничорудного дивізіону ТОВ "Метінвест Холдинг", був директором з виробництва на Північному ГЗК.

ЗЗРК, як і ПГЗК, де раніше працював Короленко, пов'язаний з Рінатом Ахметовим. 29,5% його акцій належать комбінату "Запоріжсталь", який контролює "Метінвест". Утім найбільшим акціонером комбінату з часткою 51,2% є словацька компанія Minerfin.

ЗЗРК виробляє товарну залізну руду на Південно-Білозерському і Переверзевському родовищах. У 2013 році він отримав 638 млн грн чистого прибутку з показником виторгу 2,4 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram