ГоловнаЕкономікаДержава

ЄС не блокуватиме будівництво "Південного потоку", - єврокомісар Еттінгер

За словами Еттінгера, питання будівництва газопроводу поки залишається відкритим

ЄС не блокуватиме будівництво "Південного потоку", - єврокомісар Еттінгер
"Южный поток" в Болгарии в октябре 2013 года...
Фото: bivol.bg

ЄС не має наміру блокувати будівництво газопроводу в обхід України для поставок російського газу в Європу, заявив єврокомісар Гюнтер Еттінгер.

"Газопровід не представляє для нас проблеми, ми не маємо наміру його блокувати, одночасно він не є пріоритетним", - наводить слова єврокомісара австрійське видання Der Standard, передає Deutsche Welle.

Головне, каже Еттінгер, щоб проект відповідав вимогам європейського законодавства.

"У листі до Австрії ми привели ті пункти, які, на нашу думку, не узгоджуються з нормами права Європейського союзу", - пояснив Еттінгер і додав, що питання про надання ЄС згоди на будівництво газопроводу поки залишається відкритим.

Нагадаємо, першу гілку "Південного потоку" повинні запустити у 2015 році. Комерційні поставки цим трубопроводом до Європи планується почати в першому кварталі 2016 року, а вивести проект на повну потужність - 63 мільярди кубометрів на рік - у 2018 році. Трубопровід повинен з'єднати Росію, Болгарію, Сербію, Угорщину, Словенію, Італію.

17 квітня Європейський парламент проголосував за згортання будівництва газопроводу " Південний потік " в обхід України. При цьому міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що будівництво газопроводу "Південний потік" продовжиться, незважаючи на те що Європейський парламент виступив за зупинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram