ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна отримала перші гроші від МВФ (Доповнено)

Кошти фонду підуть на покриття дефіциту держбюджету і поповнення резервів

Україна отримала перші гроші від МВФ (Доповнено)

Україна отримала перші гроші в рамках кредитної програми Міжнародного валютного фонду. Сума траншу становить 2,058 млрд спеціальних прав запозичення (близько $3,19 млрд).

Про це заявили "Інтерфаксу-Україна" в прес-службі НБУ.

"Усі кошти першого траншу надійшли в Україну у вівторок в запланованому обсязі, це підтвердило підтримку міжнародними фінансовими інститутами співпраці з Україною", - сказав представник регулятора.

Близько $2 млрд із цієї суми підуть на фінансування дефіциту бюджету, а $1 млрд - в золотовалютні резерви України.

"Українські Новини" повідомляють, що другий транш кредиту в обсязі $1,418 млрд очікують у липні, аналогічні транші надійдуть також у вересні та грудні. Наступні транші - на $2,127 млрд кожен - заплановано на березень, червень, вересень, грудень 2015 року. І, нарешті, заключний дев'ятий транш у розмірі $1,063 млрд повинен надійти в березні 2016 року.

Нагадаємо, у майбутньому кредит фонду Україна отримуватиме частинами за підсумками регулярних звітів про виконання антикризової економічної програми.

Загальна сума кредитної програми становить близько $17 млрд. Досягнення домовленостей з МВФ також розморозило фінансову допомогу з боку інших донорів, таких як ЄБРР і Світовий банк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram