ГоловнаЕкономікаФінанси

Східні області лідирують за відтоком депозитів

Жителі Донбасу за місяць зняли з рахунків понад 4% своїх коштів

Східні області лідирують за відтоком депозитів
Фото: Макс Левин

Східні області України лідирують за темпам відтоку депозитів, повідомила прес-служба Національного банку. У Харківській області з 1 по 29 квітня громадяни зняли з банківських рахунків 4% своїх коштів, у Луганській - 4,4%, у Донецькій - 4,6%.

В інших регіонах ситуація трохи краще. За даними НБУ, в більшості областей відтік коштів із депозитних рахунків знаходиться в межах статистичної похибки (скільки саме, не уточнюється). Зокрема, у Закарпатській, Запорізькій, Миколаївській і Тернопільській областях темпи відтоку становлять близько 1,5%.

Водночас приріст депозитів фізосіб у межах 1,5% спостерігають у Вінницькій, Житомирській, Київській, Рівненській, Сумській, Херсонській і Хмельницькій областях.

НБУ також уточнює, що від початку року в більшості регіонів громадяни зняли 10-13% своїх депозитів. Найгострішою проблема відтоку коштів із банків була в Криму (мінус 41%), Луганській і Донецькій областях (мінус 21% і 19% відповідно).

Нагадаємо, відтік депозитів населення в першому кварталі становив 32,5 млрд грн і $3,1 млрд. У результаті загальний обсяг вкладів фізичних осіб до квітня скоротився до 221,2 млрд у гривнях і 19,8 млрд у доларах (в еквіваленті).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram