ГоловнаЕкономікаБізнес

Директор "Яндекс.Україна" призупинив роботу в компанії через події в Одесі

Коментар топ-менеджера в "Фейсбуці" не сподобався Росії

Директор "Яндекс.Україна" призупинив роботу в компанії через події в Одесі
Фото: ain.ua

Директор компанії "Яндекс.Україна" Сергій Петренко оголосив про те, що йде у відпустку на невизначений термін через події в Одесі. Про це він написав у своєму блозі, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

"У поточній обстановці моя особиста позиція як людини і громадянина переноситься на весь Яндекс, який дотримується політичної нейтральності. Від цього може постраждати вся компанія, в яку вкладено працю як мою, так і тисяч моїх колег. Я не хочу наражати на загрози компанію і не можу перестати бути громадянином своєї країни. Тому моє рішення - яке компанія розуміє та підтримує, - полягає в тому, що я перестаю бути публічною особою Яндексу в Україні. Я йду у відпустку на невизначений час", - заявив Петренко.

Такий крок топ-менеджера пов'язаний з неприємним оприлюдненням у російських ЗМІ одного з його коментарів у "Фейсбуці":

Голова комітету Держдуми РФ у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що ці слова Петренка свідчать про те, що той або поділяє фашистську ідеологію, або страждає на психічні порушення.

За словами прес-секретаря "Яндекс.Україна" Наталії Журавльової, після кількох публікацій цією ситуацією зацікавилися акціонери компанії. Проте їх вдалося переконати, що коментар Петренка відбивав його думка як громадянина України, а не як керівника компанії.

Компанія "Яндекс.Україна" була заснована 2006 року. У неї три офіси - в Києві, Одесі та Сімферополі. Адміністративний і фінансовий відділ компанії знаходяться в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram