ГоловнаЕкономікаФінанси

Японське агентство знизило рейтинг України до переддефолтного

Ситуація на сході країни вганяє економіку в депресію

Японське агентство знизило рейтинг України до переддефолтного
Фото: vkurse.ua

Японське рейтингове агентство Rating and Investment Information (R&I) знизило довгостроковий рейтинг України з В- до CCC і присвоїло йому негативний прогноз. Такий рейтинг означає, що кредитоспроможність України досить сумнівна, тому ймовірний дефолт за борговими зобов'язаннями.

Про це йдеться на сайті агентства.

Японці зазначають, що на їхні рішення вплинула напружена ситуація на сході України. У R&I зазначають, що навіть якщо президентські вибори, призначені на 25 травня, відбудуться, це аж ніяк не означає, що центральна влада буде здатна контролювати бунтівні регіони.

Такі умови погано впливають на економіку і погіршують ситуацію з державними фінансами. Тому уряд навряд чи зможе самостійно погашати зовнішні борги в короткостроковій перспективі. А отже, буде повністю залежати від Міжнародного валютного фонду.

Японці зазначають, що  програма співпраці з МВФ, схвалена 30 квітня, додає оптимізму. Тому рейтинг України більше не знаходиться у списку на перегляд. Однак R&I наголошує, що Україна вже мала "досвід" зриву кредитної програми МВФ, тому ставитися до договору слід обережно.

Нагадаємо, агентство S&P попереджає Україну про ризик дефолту в разі втрати частини територій на сході країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram