ГоловнаЕкономікаФінанси

Franklin Templeton скуповує українські борги і продає російські

"Український" портфель американської компанії наближається до $8 млрд

Franklin Templeton скуповує українські борги і продає російські
Офисное здание Franklin Templeton
Фото: www.glassdoor.com

Американська інвестиційна група Franklin Templeton, найбільший власник держоблігацій України, продовжує скуповувати українські цінні папери.

За даними Bloomberg, Franklin Templeton збільшила внесок в українські доларові і євробонди на $62 млн в першому кварталі, до $7,6 млрд (хоча слід зазначити, що за результатами 2013 року Bloomberg оцінював "український" портфель Templeton в $6,4 млрд). Всього в обігу перебувають облігації на загальну суму $17,4 млрд.

Водночас компанія продає російські облігації. За перший квартал її портфель скоротився на $29 млн, а за останні півроку - на $200 млн до $1,2 млрд.

Всього під управлінням Templeton перебувають активи на $190 млрд.

Раніше в Franklin Templeton заявляли, що зберігають інвестиції в українські активи, тому що 2015 року очікують відновлення економічного зростання України. При цьому директор з інвестицій компанії Майкл Хейзенстеб говорив, що перед Україною ще багато викликів, і констатував, що пріоритетом нової влади України повинна бути макроекономічна та фінансова стабільність в країні поряд з проведенням структурних реформ.

Нагадаємо, 30 квітня виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила дворічну програму "стенд-бай" для України обсягом $17,01 млрд. Сума в $3,2 млрд дол. буде надана Києву негайно, $2 млрд з них надійдуть у бюджет. Іншу частину кредиту Україна зможе отримати частинами за підсумками регулярних звітів з виконання антикризової економічної програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram