ГоловнаЕкономікаБізнес

"Київенерго" заборгувала "Нафтогазу" 3,8 млрд грн

Компанії по-різному оцінюють розмір боргу

"Київенерго" заборгувала "Нафтогазу" 3,8 млрд грн
Фото: obozrevatel.com

Компанія "Київенерго", яка належить холдингу ДТЕК Ріната Ахметова, заборгувала за природний газ "Нафтогазу" 3,8 млрд грн. Про це розповів директор департаменту житлово-комунального господарства КМДА Дмитро Новицький.

За його словами, таку оцінку подає "Нафтогаз". У "Київенерго" вважають, що завинили тільки 2,5 млрд грн. Відхилення в сумі виникло за рахунок різниці в ціні постаченого компанії газу в четвертому кварталі 2013 року.

Заборгованість на 1,3 млрд грн, яку становлять борги ЖЕКів, повинен погасити Кабінет Міністрів із коштів державного бюджету.

Новицький також повідомив, що, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 17 липня 2013 року, граничний обсяг природного газу для виробництва теплової енергії для населення по Києву становить 1405,8 млн куб. м, а фактично "Київенерго" впродовж 2013 року спалила 1570,8 млн куб. м.

Нагадаємо, "Київенерго" забезпечує Київ електричною та тепловою енергією, поєднуючи процеси виробництва, транспортування і збуту енергоресурсів. Компанія експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, крім Дарницької ТЕЦ. 2012 року компанію приватизував Рінат Ахметов за 450,5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram