ГоловнаЕкономікаБізнес

S&P знизило рейтинги найбільших держкомпаній Росії

"Газпром" і "Роснафта" постраждали через агресивну політику Путіна

S&P знизило рейтинги найбільших держкомпаній Росії
Фото: kursiv.kz

Рейтингове агентство S&P знизило рейтинги найбільших держкомпаній Росії, серед яких "Газпром", "Роснафта", "Транснафта", Російські залізниці, Федеральна пасажирська компанія ("дочка" РЗ) і Федеральна мережева компанія (оператор Єдиної електромережі РФ).

Про це повідомляється на сайті S&P.

Це рішення послідувало слыдом за пониженням суверенного рейтингу Росії минулого тижня з BBB до BBB-. Агентство пояснило його агресією РФ проти України: вона може привести до істотного відтоку як іноземного, так і локального капіталу з російської економіки та підірве і без того слабкі перспективи зростання.

До аналогічного рівня BBB-знижені рейтинги в іноземній і національній валюті "Роснафти", ФПК і ФМК, а також рейтинги в іноземній валюті "Газпрому", "Транснафти" і РЗ.

Прогноз за всіма рейтингами - негативний. Це означає, що є ймовірність подальшого зниження рейтингів.

Нагадаємо, напередодні США ввели санкції проти 17 російських компаній, пов'язаних з мільярдерами "внутрішнього кола Путіна": Геннадієм Тимченком, Аркадієм і Борисом Ротенбергами та Юрієм Ковальчуком. Окрім того, під санкції потрапили сім фізосіб, серед яких виділяється Ігор Сечін, глава "Роснафти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram