ГоловнаЕкономікаДержава

Поставки газу зі Словаччини можуть початися з 1 вересня, - "Нафтогаз"

Планують почати з поставок на рівні 22 млн куб. м на добу

Поставки газу зі Словаччини можуть початися з 1 вересня, - "Нафтогаз"
Фото: Макс Левин

Реверсні поставки газу зі Словаччини можуть початися з 1 вересня 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Перший варіант ("малий реверс") передбачає організацію фізичних реверсних поставок зі Словаччини в Україну на рівні 22 млн куб. м на добу. Поставки можуть розпочатися з 1 вересня 2014 року після завершення всіх технічних і організаційних заходів на території Словаччини. Фактичний обсяг поставок може бути збільшено за результатами тестування системи", - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що другий варіант ("великий реверс") припускає проведення певних консультацій та юридичних дій, в тому числі, за участю компанії "Газпром експорт", яка виконує на сьогодні роль посередника в пункті передачі газу на українсько-словацькому кордоні.

Технічний обсяг реверсу за другим варіантом передбачає постачання газу в обсязі до 30 млрд куб. м на рік.

Окрім того, меморандум передбачає співпрацю Єврокомісії, Eustream і "Укртрансгазу" з питання підписання стандартної операторської угоди про об'єднання сусідніх газотранспортних систем на всіх лініях газопроводу на кордоні України та Словаччини.

Нагадаємо, сьогодні словацький газовий оператор компанія Eustream і ПАТ "Укртрансгаз" у Братиславі підписали меморандум про реверс газу зі Словаччини в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram