ГоловнаЕкономікаБізнес

Страйк шахтарів обходиться Ахметову в $1 млн на добу

Провідна шахта "Метінвесту" зупинилася

Страйк шахтарів обходиться Ахметову в $1 млн на добу
Фото: socialismkz.info

Страйк шахтарів на "Краснодонвугіллі" обходиться його материнської групі "Метінвест" більш ніж в $1 млн на добу.

Про це сказав експерт консалтингової компанії CASE Україна Євген Дубогриз виданню Hubs. "Один день простою "Краснодонвугілля" обходиться "Метінвесту" приблизно в $1,2-1,4 млн", - підрахував він.

Страйк почався ввечері 22 квітня. Шахтарі зажадали підвищити зарплату до середньої на Донбасі - 8-10 тис. грн. Крім того, вони хочуть скасування чинної на підприємстві системи оплати праці за методикою, яка регламентує розмір зарплати залежно від успіхів працівника.

У підсумку підприємство зупинилося, решта працівників просто підтримують його життєдіяльність: відкачують воду, підтримують кріплення.

У компанії Ахметова ініціаторами протесту шахтарів у Краснодоні називають приблизно 100 осіб спортивної статури, які після мітингу за федералізацію на площі Леніна прийшли до адміністрації підприємства і спровокували шахтарів розпочати власний мітинг.

"Це привіт Рінату Леонідовичу з Москви. Відсидітися осторонь йому не вдасться, доведеться визначатися: він або з однією стороною, або з іншою", - вважає керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Краснодонвугілля" торік забезпечив 29% потреб "Метінвесту" в коксівному вугіллі. Це одне з найбільших українських підприємств для його видобування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram