ГоловнаЕкономікаФінанси

Інтербанк визнаний неплатоспроможним

У банку розміщені депозити на 120 млн грн

 Інтербанк визнаний неплатоспроможним

Правління Національного банку 23 квітня прийняло постанову про зарахування ВАТ "Інтербанк" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Рішення прийнято "у зв'язку з незадовільним фінансовим становищем та загрозою інтересам кредиторів і вкладників".

Отримання статусу "неплатоспроможний" означає, що установа автоматично підпадає під юрисдикцію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який тепер повинен ввести тимчасову адміністрацію та призначити уповноважених осіб в Інтербанку.

Фонд повинен або знайти інвесторів для банку, або запропонувати вивести його з ринку.

Як повідомляє finmaidan.com, Інтербанк - невеликий банк з IV групи. До початку року установа займала за активами 139-у позицію (530,3 млн грн), в основному займаючись кредитуванням корпоративних клієнтів - позики підприємствам становили майже половину активів (230,5 млн грн). Банк інтенсивно скуповував цінні папери на продаж (222,8 млн грн).

У роздрібному сегменті банк практично не був присутній. Кредитний портфель фізичних осіб у розмірі 2,1 млн грн міг бути сформований декількома клієнтами. Однак депозити у населення банк все ж залучав: фізичні особи розмістили на його рахунках 120,4 млн грн. Це навіть більше, ніж кошти підприємств (113,8 млн грн).

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб гарантує відшкодування за вкладами на суму до 200 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram