ГоловнаЕкономікаДержава

Україна хоче відкрити офіс продовольчої організації ООН

Швайка в Естонії зустрівся з регіональним представником ФАО

Україна хоче відкрити офіс продовольчої організації ООН
Фото: dyvys.in

Україна хоче відкрити в себе офіс Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка під час зустрічі з регіональним представником ФАО в Європі та Центральній Азії Володимиром Рахманіним, яка відбулася в Естонії.

"Україна зацікавлена в розширенні співробітництва з ФАО. Тому ми прагнемо активніше долучатися до процесів вироблення рішень і забезпечити належний рівень представлення України в секретаріаті ФАО. Також ми зараз працюємо над доволі амбітним питанням - відкриттям регіонального офісу ФАО на території України", - цитує Швайку прес-служба Мінагропроду.

ФАО - це міжурядова організація, що об'єднує 194 держави. Вона займається проблемами розвитку сільських регіонів і сільськогосподарського виробництва в системі ООН.

Офіси організації є в десятках держав світу, переважно не найбагатших. Основне завдання відділень - допомогу урядам з розробкою програм і проектів для викорінення основоположних причин голоду і недоїдання, розвитку їхнього сільського, рибного і лісового господарства та в раціонального використання довкілля і природних ресурсів.

Регіональних відділень ФАО всього п'ять - для Африки, Азії і Тихого океану, Європи і Центральної Азії, Латинської Америки і Карибського басейну, Близького Сходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram