ГоловнаЕкономікаБізнес

У Болгарії демонтували труби "Південного потоку"

Від першого зварного шва залишилися тільки бетонні основи

Болгарія демонтувала труби російського газопроводу "Південний потік" із першим зварним швом. Тепер на їхньому місці залишилися тільки бетонні основи.

Про це з посиланням на болгарські ЗМІ повідомляє РБК-Україна. Проте не уточнює, чи означає це згортання проекту.

"Південний потік" у Болгарії в жовтні 2013 року...
Фото: bivol.bg
"Південний потік" у Болгарії в жовтні 2013 року...
...и сейчас
Фото: bivol.bg
...и сейчас

Перший зварний шов як символ початку будівництва російського трубопроводу через територію Болгарії був зроблений в жовтні 2013 року за участю представників російської компанії "Газпром".

Болгарська ділянка "Південного потоку" має складатися з 540 кілометрів. "Південний потік" серйозно послабить позиції України як транзитної держави. "Газ постачатимуть безпосередньо з Росії в Болгарію та держави Євросоюзу, оминаючи транзитні країни. Транзитні ризики з "Південним потоком" зникнуть назавжди", - заявив на церемонії зварювання першого шва в Болгарії голова "Газпрому" Олексій Міллер.

Нагадаємо, першу нитку газопроводу мали здати в грудні 2015 року. Комерційні постачання цим трубопроводом у Європу планували розпочати в першому кварталі 2016 року, а вивести проект на повну потужність - 63 мільярди кубометрів на рік - у 2018 році. Після Болгарії він піде в Сербію, Угорщину, Словенію, Італію. Відгалуження також прокладуть у Боснію і Герцоговину, Хорватію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram