ГоловнаЕкономікаФінанси

Центробанк РФ дозволив українським "дочкам" російських банків працювати в Криму

Сбербанк Росії отримав роз'яснення з Москви

Центробанк РФ дозволив українським "дочкам" російських банків працювати в Криму
Герман Греф
Фото: vesti.kz

Центробанк Росії дозволив українським "дочкам" російських банків працювати в Криму. Про це заявив глава Сбербанк Росії Герман Греф.

"У нас є офіційне роз'яснення ЦБ РФ про те, що наразі нам можна працювати там. Ми продовжуємо працювати далі, отримали роз'яснення, що ми і всі доньки російських банків можуть працювати в Криму", - цитує Грефа "Прайм".

Росія після анексії Криму дозволила всім українським банкам працювати на півострові за правилами НБУ до 1 січня 2015 року. Але про це потрібно повідомити Центробанк РФ до 17 квітня та надати дані про своїх вкладників і кредиторів. Ці вимоги йдуть врозріз з діючими правилами Нацбанку України, і їх виконання загрожує санкціями.

Тому з 80 українських банків, що працювали раніше в Криму, в теорії не повинно залишитися жодного. Виняток становлять тільки зареєстровані на півострові банк "Морський" і ЧБРР.

Наразі жоден з інших банків не заявляв офіційно про своє бажання залишитися працювати в Криму. Є непідтверджена інформація, що Всеукраїнський банк розвитку збирається просити російську ліцензію для роботи в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram