ГоловнаЕкономікаФінанси

Перший транш від Світового банку становитиме $750 млн

У Вашингтоні створили групу підтримки України в МВФ і СБ

Перший транш від Світового банку становитиме $750 млн
Фото: ppblog.ru

Світовий банк вирішив збільшити розмір першого траншу фінансової допомоги Україні, який повинен поступити в країну в травні, з $500 млн до $750 млн.

Про це домовились міністр фінансів України Олександр Шлапак і директор-розпорядник СБ Шрі Мульяні Індраваті під час переговорів у США, повідомила прес-служба Мінфіну.

"Так, результатом домовленостей стало рішення стосовно прискорення реалізації проектів банку прямої бюджетної підтримки (багатосекторальна позика на політику розвитку та позика на політику розвитку фінансового сектора). Зокрема, прийнято рішення щодо збільшення першого траншу багатосекторного проекту бюджетної підтримки з 500 млн. дол. США до 750 млн. дол. США, який Україна розраховує отримати вже у травні цього року. Також у травні урядом Японії може бути надано співфінансування цього проекту", - заявляють у Міністерстві.

У розробці є також інвестпроекти в інших секторах економіки на загальну суму $1,6 млрд. Зокрема, в травні очікується отримання інвестиційної позики на підвищення енергоефективності та теплопостачання на $382 млн.

Окрім того, протягом цього року Міжнародна фінансова корпорація, яка входить до групи СБ, готова вкласти в українські проекти до $400 млн.

Мінфін також зазначає, що співробітники Світового банку та МВФ створили неформальну групу підтримки України в цих організаціях. Вони готові активно допомагати проведенню реформ в Україні з використанням досвіду міжнародних фінансових інститутів.

Нагадаємо, українська делегація у Вашингтоні домовилася також, що Україна випустить єврооблігації на $1 млрд під гарантії США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram