ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія проклала лінію зв'язку через Керченську протоку

Будівництво мережі в обхід України коштує не менше $ 11 млн

Росія проклала лінію зв'язку через Керченську протоку
Фото: stranz.ru

"Ростелеком" готується здати в експлуатацію підводну лінію зв'язку, яка з'єднає Крим з Росією через Керченську протоку. Про це пише "Коммерсант" з посиланням на джерело, близьке до компанії.

Досі зв'язок з півостровом здійснювався через інші регіони України, з використанням потужностей українських компаній.

Власна лінія необхідна Росії для забезпечення конфіденційності зв'язку з Кримом в обхід України. "Зараз, коли відносини між Росією та Україною загострюються, зв'язуватися з Кримом через канал, прокладений в Україні, небезпечно: його просто перерубати. Тому доводиться обходити Україну - провести кабель до Криму по дну Керченської протоки", - сказав міноритарний акціонер "Ростелекому" Євген Юрченко.

На будівництво підводної ділянки мережі "Ростелеком" повинен був витратити не менш ніж 400-900 млн рублів (11-25 млн доларів США).

Основний бізнес "Ростелекому" знаходиться у Росії. У оператора є єдине закордонне дочірнє підприємство, що керує лінією волоконно-оптичного зв'язку у Вірменії. В Україні у "Ростелекому" є договір інтерконекту з "Укртелекомом" Ріната Ахметова.

Нагадаємо, у березні Крим та Севастополь де-факто ввійшли до складу Російської Федерації. Україна, країни ЄС, США та більшість інших держав світу не визнали анексію Криму Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram