ГоловнаЕкономікаДержава

У Держуправсправами виявили порушення на сотні мільйонів гривень

Аверченко замовив ревізію ДУСі

Ревізори виявили порушення в роботі Держуправління справами при президенті на сотні мільйонів гривень.

Про це заявив сьогодні новий керівник відомства Сергій Аверченко, пише РБК-Україна.

"Перше, що я зробив, - призначив ревізію всієї фінансово-господарської діяльності Державного управління справами. Для цього залучив і внутрішнє КРУ, і Державну фінансову інспекцію. Остання працює вже два тижні над апаратом Фонду державного майна. І потім будемо проводити повністю перевірку всіх підприємств ДУС. Загальна картина не радісна, але й не безнадійна", - розповів він.

За його словами, передусім зловживання пов'язані із земельними ділянками та їх відчуженням, майном і будівлями державних підприємств.

"Є, наприклад, держпідприємство. Воно працює, дає прибуток. Потім керівники раптом вирішують, що воно вже не працює. Раптом приміщення стають непридатними для роботи, просякнуті якимось свинцем чи ще чимось... Ці будівлі зносяться і на їхньому місці ставлять житлові комплекси", - заявив він.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк попросив Генпрокуратуру перевірити, як Держуправління справами закуповує продукти. Доручення прем'єр зробив після того, як ДУС накупив ягнятини по 543 гривні за кілограм та італійських сирів по 264-351 гривню.

Держуправління справами забезпечує діяльність президента України, Верховної Ради, Кабміну, проводить протокольні заходи. В управлінні Держуправсправами перебуває понад 60 державних підприємств, серед яких, наприклад, готелі "Україна", "Дніпро", "Президент-готель", авіапідприємство "Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram