ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна у травні може отримати $500 млн від Світового банку

Мінекономіки оприлюднило перший графік фінансової допомоги

Україна у травні може отримати $500 млн від Світового банку
Фото: ppblog.ru

Україна може отримати перший транш системної позики на політику розвитку від Світового банку в розмірі $500 млн вже в травні. Ще два транші на таку саму суму заплановані на жовтень і на січень-лютий наступного року.

Про це повідомила прес-служба Мінекономіки.

"За інформацією представників місії банку, рада директорів СБ може розглянути і схвалити першу позику на політику розвитку в травні 2014 року, що дозволить підписати угоду про позику між Україною та МБРР і отримати в бюджет кошти в сумі $500 млн у травні цього року", - заявляють в Міністерстві. Для цього Україна повинна почати економічні реформи.

Раніше президент Світового банку Джим Ен Кім заявив, що СБ готовий надати Україні допомогу в розмірі до $3 млрд до кінця цього року. На думку СБ, українська економіка стикнулася з низкою серйозних проблем, які вимагають термінових заходів, а також проведення капітальних реформ.

Серед них - відновлення макроекономічної стабільності, зміцнення банківської системи, реформування енергетичного сектору, посилена боротьба з корупцією, поліпшення інвестиційного клімату та вдосконалення адресної соціальної допомоги бідним і нужденним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram