ГоловнаЕкономікаФінанси

Проблемні банки не варто націоналізувати, - думка

Покупців Брокбізнес та"Форуму" пропонують залучати стабілізаційним кредитом

Проблемні банки не варто націоналізувати, - думка
Фото: placevisor.com

Націоналізація неплатоспроможних банків, таких як Брокбізнес або "Форум", може призвести до заморожування їхніх проблем, значного зростання дефіциту держбюджету та"розпилювання" бюджетних коштів.

Таку думку висловив голова Наглядової ради Укрінбанку Володимир Клименко, передає прес-служба установи.

"Досвід 2008-2009 років показує, що більшість учасників схем з доведення націоналізованих та ліквідованих банків до передбанкрутного стану залишаються безкарними. Держава, звичайно, виконала благородну місію, рятуючи кошти вкладників, але сьогодні потрібно діяти ринковими механізмами, залучаючи до придбання проблемних банків реальних інвесторів", - вважає він.

Банкір вважає, що після того, як МВФ затвердить нову програму кредитування України, інтерес до держави з боку західних інвесторів почне збільшуватися. І банки з готовою мережею та портфелем клієнтів можуть їм бути цікаві.

Клименко вважає, що підвищити привабливість таких установ можна за рахунок залучення авторитетних міжнародних інвесторів, таких як ЄБРР, а також за рахунок надання стабілізаційного кредиту.

Нагадаємо, зараз в Україні статус проблемного мають п'ять банків. Окрім Брокбізнесу і "Форуму", це також Реал Банк "Меркурій" та "Даніель".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram