ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінприроди оцінило видобувні підприємства в Криму в 127 млрд грн

Міністр Мохник знайшов економічний інтерес у окупантів

Мінприроди оцінило видобувні підприємства в Криму в 127 млрд грн
Фото: EPA/UPG

Міністерство екології і природних ресурсів підрахувало, що вартість видобувних підприємств, які залишилися в Криму, - це 127 млрд грн.

Про це сказав у понеділок міністр Андрій Мохник, пише РБК-Україна.

"Ми провели оцінку ринкової вартості видобувних підприємств на території АРК. За попередньою оцінкою нашого Міністерства, ця ринкова вартість становить майже 127 млрд грн. Тобто питання окупації Росією Криму набуває нового сенсу. Це захоплення рентабельних працюючих підприємств", - заявив він.

У першу чергу мова йде про "Чорноморнафтогаз", який видобуває нафту і газ на території Криму і на шельфі Чорного та Азовського морів. "Чорноморнафтогаз" розробляє Північно-Булганакське, Східно-Казантипське і Стрілецьке родовища в Азовському морі, Джанкойське на суші, Голіцинське, Архангельське, Штормове і Одеське в Чорному морі і Семенівське нафтове родовище.

2013 року видобуток газу компанією зріс на 40,6%, до 1,65 млрд кубометрів. Загальний обсяг запасів - 66 млрд кубометрів газу і 22 млн тонн нафти, перспективні - 73 млрд кубометрів газу і 51 млн тонн нафти.

Нагадаємо, Україна має намір судитися за "Чорноморнафтогаз". Окрім того, були заяви про націоналізацію російського майна на суму, адекватну втратам у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram