ГоловнаЕкономікаБізнес

Turkish Airlines придивляється до херсонського аеропорту

Жителі Криму зможуть літати до Туреччини з сусіднього регіону

Turkish Airlines придивляється до херсонського аеропорту
Фото: airport.kherson.ua

Авіакомпанія Turkish Airlines, яка раніше виконувала рейси до Сімферополя, може почати польоти в Херсон.

У четвер це питання обговорювалося в аеропорту "Херсон" між керівництвом обласної адміністрації та директорами представництва Turkish Airlines в Одесі, пише "Херсон он-лайн".

"У херсонського аеропорту багато достоїнств: він має міжнародний статус, близько розташований до узбережжя Чорного та Азовського морів, що являє собою величезний туристичний потенціал Таврійського краю. Окрім цього, аеропорт може приймати і обслуговувати вантажні літаки. Упевнений, що разом з нашими партнерами спільними зусиллями нам вдасться створити пасажирський потік і організувати регулярні рейси з Туреччиною", - зазначив перший заступник обласної державної адміністрації Ігор Шепелєв.

Нагадаємо, що Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) заборонила польоти в Сімферополь і Севастополь, тому повітряне сполучення здійснюється тільки з Росією.

Херсонський аеродром має злітно-посадкову смугу завдовжки 2,5 км, завширшки 42 м, магістральні та допоміжні рульові доріжки, комплекс радіотехнічних споруд, засобів забезпечення польотів, що дозволяє приймати повітряні судна типу Boeing-737, Airbus-319/320/321, Ту -154, Ту-134, Як-42, Ан-24/26/12/148, а також вертольоти всіх типів. Пропускна спроможність аеровокзалу - 400 пасажирів на годину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram