ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін: податок на депозити введено помилково

Норму обіцяють скасувати

Мінфін: податок на депозити введено помилково
Фото: Макс Левин

Міністерство фінансів називає технічною помилкою введення з 1 квітня податку 5% на відсотки від депозитів.

"Під час підготовки Закону України "Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні" була допущена технічна помилка, зокрема в частині набуття чинності з 1 квітня 2014 року пункту 35 розділу 1 зазначеного Закону, яким скасовано норму про незастосування ставки 5% для відсотків до 1 січня 2015 року. Це призвело до неузгодженості з датою набуття чинності інших положень Закону в частині податку на доходи фізичних осіб (а саме: пункти 4-9 Закону №1166 набувають чинності з 1 липня 2014 року)", - сказано в повідомленні.

Мінфін обіцяє, що помилку виправлять найближчим часом, подавши у Верховну Раду України законопроект про призупинення в період з 1 квітня до 1 липня 2014 року чинності відповідних норм Податкового кодексу в частині застосування ставки податку на доходи фізичних осіб у розмірі 5% відсотків.

Нагадаємо, що з 1 липня має бути введена норма про оподаткування доходу з депозитів, якщо сума таких доходів перевищує 20700 гривень на рік.

Однак норма, яку Мінфін зараз називає технічною помилкою, фактично означає, що оподаткування доходів фізичних осіб у вигляді відсотків поточних і депозитних рахунках набуло чинності з 1 квітня і стосується всіх депозитів, незалежно від розміру процентного доходу з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram