ГоловнаЕкономікаБізнес

ПриватБанк про продаж російського дочірнього банку: "Ми виходимо зі складної ситуації з високо піднятою головою"

Вартість російського активу ПриватБанку визначено на підставі ринкової оцінки, і вона перевищує вартість капіталу

ПриватБанк про продаж російського дочірнього банку: "Ми виходимо зі складної ситуації з високо піднятою головою"
Москомприватбанк

Незважаючи на безпрецедентний політичний тиск на "Москомприватбанк" з боку російської влади, що фактично заблокувала роботу банку перевірками та безпідставним введенням тимчасової адміністрації, банк продовжував працювати і виконувати всі зобов'язання перед клієнтами. Багато в чому це стало можливо завдяки розумінню клієнтами політичної мотивації дій Центрального банку РФ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку, яка прокоментувала рішення про продаж належних йому 100% акцій ЗАТ МКБ "Москомприватбанк" російському БИБАНКу.

"Українські власники банку зайняли принципову позицію, яка дозволила не лише зберегти банк, а й залучити інвесторів на ринкових умовах. Вартість російського активу ПриватБанку визначено на підставі ринкової оцінки, і вона перевищує вартість капіталу банку, що свідчить про високу якість активів і привабливість для інвесторів російського бізнесу банківської групи "ПриватБанк", - йдеться в повідомленні.

"Ми виходимо зі складної ситуації з високо піднятою головою, незважаючи на непросту політичну ситуацію, "Москомприватбанк" увесь цей час продовжував стабільно працювати. Завдяки запасу міцності, накопиченому за роки роботи, нам удалося захистити клієнтів від будь-яких проблем. Ми вистояли і на вигідних умовах передаємо естафету новому власнику. Віримо, що інтереси клієнтів залишаться для нього на першому місці, як і завжди були для нас", - заявив голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет.

Нагадаємо, в березні 2014 року, незважаючи на те, що економічні показники банку відповідали всім наглядовим вимогам Центрального банку, ЦБ РФ увів тимчасову адміністрацію в "Москомприватбанк", при цьому банк продовжив працювати відповідно до виданої ліцензії.

ЗАТ МКБ "Москомприватбанк" працює на російському ринку з 1994 року і входить в число ста найбільших російських банків. За даними звітності за 1 березня 2014 року, активи банку становлять 48,17 млрд рублів ( 89 місце в Росії), депозитний портфель - 32,43 млрд руб. (44 місце в Росії). "Москомприватбанк" займає 8 місце серед усіх російських банків за обсягами емісії кредитних карток і 6 місце в Росії за розміром банкоматної мережі. Продуктами та послугами "Москомприватбанку" користуєть понад мільйон клієнтів у різних регіонах Російської Федерації. У мережі банківського обслуговування "Москомприватбанку" працюють 233 відділення та офіси у 29 регіонах РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram