ГоловнаЕкономікаБізнес

Дуров оголосив про те, що йде з посади гендиректора "ВКонтакте"

Причиною відставки стала торішня зміна акціонерів

Дуров оголосив про те, що йде з посади гендиректора "ВКонтакте"

Засновник і гендиректор "ВКонтакте" Павло Дуров заявив, що знімає з себе обов'язки генерального директора компанії. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі.

"Внаслідок подій, що послідували за зміною акціонерного складу "ВКонтакте" в квітні 2013 року, свобода дій генерального директора в управлінні компанією значно скоротилася. Стає дедалі складніше відстоювати ті принципи, які колись були закладені в основу нашої соціальної мережі. Слідом за моїм братом, який у середині минулого року залишив посаду технічного директора, я знімаю з себе обов'язки генерального директора "ВКонтакте", - заявив Дуров.

Він має намір і далі брати участь в житті соцмережі на правах засновника, але обіймати посади в ній більше не збирається.

Нагадаємо, що Дуров перестав бути акціонером "ВКонтакте" на початку цього року, коли продав свої 12% акцій Івану Тавріну, гендиректору "Мегафону". Пізніше ці акції опинилися у холдингу Mail.Ru Group, який сконцентрував 52% цінних паперів компанії. Решта 48% контролюються фондом UCP Ілля Щербовича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram