ГоловнаЕкономікаДержава

Ціна на російський газ для України зросла на $117

Знижка більше не чинна

Ціна на російський газ для України зросла на $117
Фото: Макс Левин

Ціна на російський газ для України з 1 квітня становитиме 385,5 долара за 1 тис. кубометрів.

Про це журналістам сказав голова "Газпрому" Олексій Міллер.

"Відповідно до чинного контракту на постачання газу, його ціна для України становитиме у другому кварталі 385,5 долара. "Груднева" знижка на газ далі застосовуватися не може. Це зумовлено і випливає з невиконання українською стороною зобов'язань з погашення боргу за постачання газу 2013 року та відсутністю 100% оплати поточних постачань, відповідно, збільшенням боргу за поставлений газ. Сума боргу сьогодні становить 1,711 млрд доларів", - сказав Міллер, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Він також додав, що "одночасно з другого кварталу зростає ставка транзиту російського газу територією України. Її зростання становитиме 10%, як і передбачено формулою розрахунку в контракті на транзит від 2009 року з урахуванням ціни на газ".

Міллер наголосив, що "Газпром" буде платити підвищений тариф за транзит і повністю виконувати свої контрактні зобов'язання".

Нагадаємо, що для населення тарифи на газ повинні зрости на 40% із 1 травня. Рішення про нову ціну ухвалюватиме НКРЕ в середу. Газові тарифи для населення будуть підвищувати протягом чотирьох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram