ГоловнаЕкономікаФінанси

Світовий банк готовий виділити $1 млрд на українські банки

Місія СБ завершила роботу в Україні

Світовий банк готовий виділити $1 млрд на українські банки
Фото: ppblog.ru

Світовий банк розробив програму дій для реформування фінансового сектору України, яка передбачає залучення кредитних коштів СБ у розмірі до $1 млрд. Про це повідомив Національний банк, розповідаючи про результати візиту місії СБ в Україні, яка працювала під керівництвом Олександра Панькова 24-28 березня.

На думку НБУ, програма Світового банку дозволить оздоровити і підвищити стійкість банківського сектору України. Вже розпочалася підготовка до проведення досліджень для виявлення ризиків у банківській системі. Також розробляють план реагування на них, зокрема для системно важливих установ.

Загалом група Світового банку заявила про готовність виділити Україні до $3 млрд: $1 млрд - на системні проекти, $1,2 млрд - на інноваційні проекти Міжнародного банку реконструкції та розвитку, $400 млн - на програми підтримки корпоративного сектору Міжнародною фінансовою корпорацією. Також Світовий банк готовий допомагати консультаціями.

Нагадаємо, минулого тижня також завершила роботу місія Міжнародного валютного фонду. Результатом її роботи стала попередня домовленість про ухвалення кредитної програми для України на $14-18 млрд. Остаточне рішення прийматиме у квітні рада директорів МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram