ГоловнаЕкономікаДержава

Рішення про газові тарифи для населення ухвалять у середу

НКРЕ оприлюднила порядок денний найближчого засідання

Рішення про газові тарифи для населення ухвалять у середу
Фото: Макс Левин

Нацкомісія регулювання енергетики розглядатиме питання про підвищення роздрібних цін на природний газ для населення в середу, 2 квітня. Про це йдеться в порядку денному засідання НКРЕ, який оприлюднено на сайті комісії.

У "Нафтогазі України" заявили, що НКРЕ підвищить тарифи на газ на 50% з 1 травня.

Зараз ціни на газ для населення в Україні становлять від 72,54 коп. до 268,56 коп. за кубометр за наявності лічильника і від 79,80 коп. до 295,41 коп., якщо лічильника немає. У разі 50% підвищення мінімальний тариф становитиме приблизно 109 копійок.

За словами голови місії МВФ в Україні Миколи Георгієва, газові тарифи для населення, згідно з домовленостями між урядом і Міжнародним валютним фондом, будуть підвищувати до ринкового рівня протягом чотирьох років.

Нагадаємо, Україна посідає третє місце з кінця в рейтингу країн Європи за вартістю газу для населення. У травні минулого року російське агентство "РИА Рейтинг" підрахувало, що середній тариф в Україні становить близько 92 копійок за кубічний метр. Однак за купівельною спроможністю Україна знаходиться серед середняків - на 12 місці. На середню "чисту" (після вирахування податків та соціальних виплат) заробітну плату в Україні можна купити 2624 кубометри газу.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram