ГоловнаЕкономікаДержава

Росія виділила Криму і Севастополю $360 млн

Дотації Кремля підуть на збалансування бюджетів

Росія виділила Криму і Севастополю $360 млн
Фото: EPA/UPG

Уряд Росії на засіданні в п'ятницю вирішив виділити Криму та Севастополю 13,1 млрд рублів (більш ніж $360 млн) із федерального бюджету.

Гроші нададуть з антикризового фонду російського бюджету у вигляді дотацій, щоб підтримати заходи збалансування бюджетів регіонів, повідомляє прес-служба уряду РФ.

Нагадаємо, в антикризовому фонді РФ було близько 343 млрд рублів. 100 млрд руб. із них раніше направили на створення гарантійного фонду підтримки малого бізнесу, будівництво дитячих садів і підтримку мономіст. Усі інші гроші можуть піти на приведення соціальних стандартів Криму до рівня російських.

Крим і Севастополь увійшли до складу Росії як два окремі регіони після підписання відповідної угоди 18 березня. Україна і західні держави не визнають цього рішення.

У четвер Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію щодо України, в якій референдум у Криму і Севастополі та їх подальше приєднання до Криму визнано нелегітимним. Резолюцію підтримали 100 держав, 58 країн утрималися, а 11 проголосували проти. Серед тих, хто підтримав анексію, була сама Росія, а також близькі їй Вірменія, Білорусь, Болівія, Венесуела, Куба, Північна Корея, Судан, Сирія, Нікарагуа і Зімбабве.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram